Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: eredivisie en stress!!

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: eredivisie en stress!!

Zet vandaag lekker de radio aan en ontspan, want de burn-out timmert aan de weg. Dr Kelder &Co kijkt daarom naar de hype rondom stress. Verder helpt Radar Radio je met problemen in en rondom het huis en is er uiteraard aandacht voor de eredivisie. Dit en meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Huizendagje

Radar Radio helpt je vandaag vanaf 15.00 uur met beter schoonmaken. En wel met het toilet. Het is misschien niet mens meest favoriete klusje, maar het moet toch gebeuren. Wat is de beste of makkelijkste manier om het toilet schoon te maken?

En Radar blijft vandaag bezig met jouw huis. Want wat moet je doen als je jouw huis te koop ziet staan op een website, terwijl deze helemaal niet te koop staat. Hoe komt die website aan die foto's, data en hoe krijg je je huis er weer vanaf?

Eredivisie

De eredivisie staat vandaag na een weekje afwezigheid weer op het programma. Doordat er gisteravond niet gespeeld is, staan er vandaag vijf wedstrijden op de planning.

Koploper PSV ontvangt provinciegenoot NAC Breda en in dezelfde provincie ontvangt Willem II de nummer vijf FC Utrecht. Bij gelijkspel of winst gaan de Domstedelingen, in ieder geval tijdelijk, Feyenoord voorbij op de lijst

Eredivisie

18.30 uur PEC Zwolle-Sparta | Verslag: Arman Avsaroglu
18.30 uur Vitesse-Roda JC | Verslag: Nico Wantia
19.45 uur PSV-NAC | Verslag: Ragnar Niemeijer
20.45 uur ADO Den Haag-AZ | Verslag: Andy Houtkamp
20.45 uur Willem II-FC Utrecht | Verslag: Jan Vincent van Zuiden

Stress!!

De burn-out timmert lekker aan de weg. We moeten zo veel doen, zijn altijd bereikbaar en lijken de balans totaal kwijt. Is stress echt een hype, of overdrijven de krantenkoppen schromelijk? Psychiater Christiaan Vinkers licht bij Dr Kelder & Co vanaf 13.00 uur toe dat stress van alle tijden is en ook zeker een functie heeft.

Het concept burn-out vindt de psychiater problematisch: geen enkele arts kan het betrouwbaar vaststellen, maar iedereen lijkt te weten wat het is. Ofwel, we moeten ophouden met stressen over stress.

Verder vandaag

Is er uiteraard weer ruimte voor De Taalstaat. Vanaf 11.00 uur komt onder andere taalonderzoeker Antal van den Bosch langs om uit leggen hoe ons taalgebruik op sociale media verraadt wie we zijn.

En er is hommeles in de hommelhandel, in Zuid-Amerika voltrekt zich namelijk een ecologisch drama. Argos duikt daardoor de hommelhandel in en onderzoekt wat de Nederlandse betrokkenheid is. ​

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie