Binnenland
WNL

Undercoveragenten doen zich voor als zakenman en chauffeur: laten de verdachten iets los over diamanten? 

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Undercoveragenten doen zich voor als zakenman en chauffeur: laten de verdachten iets los over diamanten? 

In een nieuwe aflevering van de WNL-podcastserie De Diamantroof vertelt Officier van Justitie Saskia Wildemors voor het eerst over de grootscheepse undercoveroperatie die is opgezet om de verdachten van de diamantroof op Schiphol te ontmaskeren.

#4 - Universiteit van de Straat - De Diamantroof

In 2005 gingen overvallers ervandoor met zakken vol diamanten. Een afgeluisterd telefoongesprek zet jaren later - in 2013 - alles op z'n kop. Twee mannen in een auto geven ineens allerlei details over de grootste roof uit de Nederlandse geschiedenis. Reden om een nieuw onderzoek te starten.

Officier van Justitie Wildemors krijgt de zaak toegewezen. "De diamantroof lag toen al jaren achter ons. Dus we moesten iets doen om ervoor te zorgen dat de verdachten over de diamanten zouden gaan praten. Toen kwamen we al snel op het idee van een undercoveractie."

Een van de verdachten krijgt twee undercoveragenten achter zich aan. De undercovers doen zich voor als zakenman en chauffeur en proberen in Colombia in contact te komen met de verdachte. Trapt hij erin?

Podcastmakers Maaike Timmerman en Sandra van den Heuvel rijden ondertussen naar het hart van de diamantindustrie in Antwerpen: wat is er met de buit gebeurd?

Luister nu naar De Diamantroof - Het Misdaadbureau

Een zesdelige podcast van Omroep WNL over de grootste roof uit de Nederlandse geschiedenis. In 2005 gingen overvallers er op Schiphol vandoor met zakken vol diamanten ter waarde van bijna zeventig miljoen euro. In De Diamantroof, Het Misdaadbureau Extra, doen hoofdrolspelers bijna twintig jaar later voor het eerst hun verhaal, waaronder een van de slachtoffers. Luister De Diamantroof onder andere in de NPO Luister app, of via de site en app van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie