Binnenland

Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

Om 19.00 uur vanavond geven demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge weer een persconferentie over het coronavirus in Nederland. De verwachting is dat Rutte en De Jonge het heropenen van de basisscholen en de kinderopvang zullen aankondigen. Je beluistert de persconferentie vanaf 19.00 uur hier live op NPO Radio 1.

De besmettingscijfers in Nederland dalen nu enige tijd, maar onder het 'oppervlak' schuilt de dreiging van de besmettelijkere varianten van het virus. Zo liet het RIVM vandaag weten dat het momenteel bij twee derde van de coronabesmettingen in Nederland gaat om de besmettelijkere Britse variant. Volgens ingewijden wordt de 'harde lockdown' dan ook verlengd tot 2 maart. Dit betekent dat de theaters, bioscopen en de contactberoepen tot die tijd gesloten blijven.

Ook zal er vanavond waarschijnlijk bekend worden gemaakt dat de basisscholen en de kinderopvang vanaf maandag 8 februari weer worden geopend. Daarnaast geldt ook voor de winkels een kleine versoepeling, deze kunnen alleen open om bestellingen af te laten halen. Via een tijdslot kunnen klanten zo gespreid over de dag een bestelling ophalen.

Avondklok

Over het wel of niet verlengen van de avondklok is nog geen duidelijkheid. Eerder vandaag liet het RIVM weten dat het nu nog te vroeg is om de effecten van deze maatregel te zien. Mogelijk neemt het kabinet later deze week een besluit over het al dan niet verlengen van de avondklok.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie