Binnenland
NOS

Het mooie tennisjaar van Kiki Bertens

foto: Pro Shots / Action Imagesfoto: Pro Shots / Action Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Het mooie tennisjaar van Kiki Bertens

In de halve finales van de WTA-finals eindigde het tennisjaar van Kiki Bertens. Een topjaar, want 1 januari stond ze op de wereldranglijst 31e. Inmiddels is ze met een negende plaats de top tien binnengedrongen. En daar zal het zeker niet bij blijven. Maar eerst gaat ze van een welverdiende vakantie genieten. Volgens Jan Roelfs heeft ze dat dik verdiend. "Wat mij betreft: Kiki Bertens sportvrouw van het jaar." zei de tenniscommentator in Langs de Lijn.

Het einde van een lang tennisjaar brak Bertens op in haar halve finale tegen Jelina Svitolina. Volgens Jan Roelfs was de pijp leeg bij de beste Nederlandse tennisster van deze eeuw. Maar net als Bertens gaf hij toe dat dat ook voor Svitolina gold, en ook voor de andere deelneemsters van dit officieuze WK. Toch kan Bertens trots zijn op haar optreden in Singapore. Ze kwam binnen als vervangster van de geblesseerde Simone Halep en verliet het toernooi als een serieuze top tien speelster.

Jan Roelfs over het Kiki-jaar.mp3

Volgens Jan Roelfs heeft ze ook hier laten zien hoe ze is gegroeid. Met name hoe ze zich herpakte in de tweede set en deze ook op haar naam schreef. "Dat is in mijn ogen de nieuwe Kiki Bertens van dit jaar." vindt Roelfs. "Als je de vertwijfeling zag vorig jaar rond deze tijd, dat heeft ze ook aangegeven in interviews. En nu staat ze er met plezier en heel veel zelfvertrouwen, en dat zie je terug in haar tennis." Eerder dit toernooi was al te zien hoe Bertens zich nu kan herstellen op momenten dat het niet zo goed gaat. Daarnaast prijst Roelfs de fitheid van Bertens die ze ook in haar laatste partij liet zien. "Ik dacht: Nou, derde set..., maar ik vond dat ze nog heel goed bewoog ten opzichte van een superfitte Svitolina."

Ster advertentie
Ster advertentie