Binnenland

Dader Las Vegas is 64-jarige uit bejaardentehuis in Mesquite

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dader Las Vegas is 64-jarige uit bejaardentehuis in Mesquite

[NOS] Stephen Paddock, de dader van de schietpartij in Las Vegas, was een witte man van 64 die in Mesquite in Nevada woonde. Volgens de politie had hij geen banden met terroristische organisaties. Wel was hij bekend bij de lokale politie, meldt de Amerikaanse zender NBC. Wat zijn motief was, is nog onbekend.

De man beschoot een menigte bij een countryfestival vanuit een hotelkamer op de 32ste verdieping van een hotel aan de overkant. Daarbij vielen meer dan vijftig doden en 200 gewonden.

De deur van de hotelkamer waarin hij zich verschanste, werd door een SWAT-team opgeblazen met een explosief. Daarna heeft Paddock zelfmoord gepleegd, zo werd vanmiddag door de sheriff op een persconferentie bekendgemaakt. Volgens de sheriff was Paddock een lone wolf, een eenling.


Volgens de politie werden er minstens acht automatische wapens op zijn kamer gevonden. Ook heeft de politie twee auto's gevonden die op zijn naam staan.

Gepensioneerden

Paddock woonde eerder in Reno en verschillende andere plaatsen in Nevada en Californië. De laatste vijf jaar woonde hij in een bejaardenhuis in Mesquite.

Mesquite ligt op ruim een uur rijden van Las Vegas aan de grens tussen Nevada en Arizona. Er wonen ruim 17.000 mensen onder wie veel gepensioneerden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouw

Paddock woonde samen met de 62-jarige Marilou Danley. Zij is inmiddels door de politie opgespoord en wordt gehoord. Mogelijk kan zij meer informatie geven over het motief van de schutter.

De politie heeft zijn woning doorzocht.

Ster advertentie
Ster advertentie