Binnenland

Deze week op NPO Radio 1: Nationale Klimaattop en bekervoetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze week op NPO Radio 1: Nationale Klimaattop en bekervoetbal

Elke maandag vind je rond het middaguur op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat deze week op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar bijzondere artikelen en fragmenten van afgelopen weekend.

Deze week

Klimaat
Staatssecretaris Dijksma van Milieu organiseert woensdag voor het eerst een Nationale Klimaattop. De conferentie in Rotterdam gaat over hoe we hier moeten omgaan met de afspraken die vorig jaar in Parijs zijn gemaakt. Zo wordt er onder meer gepraat over hoe we kunnen voorkomen dat de aarde nog verder opwarmt.

Staatsbosbeheer nam vanochtend al een voorschot op de Klimaattop door een plan te lanceren voor meer bos in Nederland, 100.000 hectare om precies te zijn.

Luister hier naar het gesprek daarover op NPO Radio 1:

Jungle
Vanochtend is begonnen met het ontruimen van wat de 'Jungle van Calais' is gaan heten: het vluchtelingenkamp aan de Franse kant van de Kanaaltunnel. De verwachting is dat de ontruiming nog zeker een
aantal dagen gaat duren. In totaal verbleven er in het kamp zes- tot achtduizend vluchtelingen. Er is nog geen begin gemaakt met de sloop van de Jungle.

Op NPO Radio 1 doen we verslag van de ontruiming en de nasleep, onder meer met NOS-correspondent Frank Renout.

Bekervoetbal
Het competitieweekend is nog maar net achter de rug maar het bekervoetbal staat alweer op het programma voor de clubs die nog niet zijn uitgeschakeld. Dit zijn de wedstrijden waarvan verslag wordt gedaan op NPO Radio 1:

Dinsdag 25 oktober
20.45 uur: Sparta-PSV (verslag van Andy Houtkamp)

Woensdag 26 oktober
18.30 uur: Kozakken Boys-Ajax (verslag van Ragnar Niemeijer)
20.00 uur: AZ-FC Emmen (verslag van Andy Houtkamp)
20.00 uur: Vitesse-RKC (verslag van Richard van der Made)
20.00 uur: FC Utrecht-FC Groningen (verslag van Frank Wielaard)
20.45 uur: Feyenoord-Excelsior (verslag van Arman Avsaroglu)

Vanwege het bekervoetbal vervalt Bureau Buitenland vandaag.

Donderdag 27 oktober
20.45 uur: FC Eindhoven-SC Heerenveen (verslag van Frank Wielaard)

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids.

Dit weekend gemist

Elke zondagmiddag sluit het NPO Radio 1-programma De Perstribune af met een radioblooper. Deze week: Brand! Het fragment is afkomstig uit het archieven van Langs de Lijn. Bij een wedstrijd tussen AZ en Volendam vat de jas van de buurman van Jack van Gelder vlam, tot grote hilariteit van de radiocommentator.

In WNL Opiniemakers afgelopen weekend een debat over de sancties die het westen heeft ingesteld tegen Rusland. Wat hebben die eigenlijk opgeleverd behalve toenemende frustratie en onbegrip? Een discussie met cineast en PvdA-lid Eddy Terstall, veiligheidskundige Dieuwertje Kuijpers en opiniemaker Arend Jan Boekestijn.

Ster advertentie
Ster advertentie