Binnenland
AVROTROS

Ondanks ontslag premier Marlin 'geeft Nederland Sint Maarten niet op'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ondanks ontslag premier Marlin 'geeft Nederland Sint Maarten niet op'

De Nederlandse regering heeft opdracht gegeven premier Marlin van Sint Maarten te ontslaan. Begin november werd hij door het parlement van het eiland al weggestuurd, maar gaf daaraan geen gehoor. Volgens VVD-Kamerlid Han ten Broeke wil Nederland de bewoners van Sint Maarten graag helpen, maar staat Marlin dit in de weg. Dat zei hij vrijdag in het Politiek Café van Radio EenVandaag.

Zo lang Marlin niet opstapt krijgt het eiland geen hulpgeld meer van Nederland. De opdracht tot ontslag is een poging van de Nederlandse regering om weer beweging in de zaak te krijgen. Nederland mag Sint Maarten niet laten hangen, vindt Ten Broeke. Volgens hem is de stevige maatregel terecht. "Deze man heeft voldoende op zijn kerfstok", zegt de buitenlandwoordvoerder van de VVD.

Ten Broeke zegt dat de regering Sint Maarten niet op zal geven. "Integendeel. Wij moeten de bewoners van voedsel, water en een dak boven hun hoofd voorzien. Ervoor zorgen dat ze verder kunnen."

Wat er gebeurt als Marlin ook aan dit oordeel geen gehoor zal geven, is een zaak waar Ten Broeke niet op vooruit wil lopen. "Het is tijd dat hij zijn eigen bewoners laat zien dat hij een oplossing niet langer in de weg wil staan."

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie