Binnenland
NOSNTR

Verdachte situatie in vliegtuig op Schiphol, man gearresteerd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verdachte situatie in vliegtuig op Schiphol, man gearresteerd

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een verdachte situatie in een vliegtuig op luchthaven Schiphol. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk. Wel heeft de politie in Haarlem een man aangehouden in verband met de situatie op de luchthaven.

Verslaggever Jeroen de Jager is voor Nieuws en Co ter plaatse. "Rond Schiphol is eigenlijk niets te zien, behalve aankomende en vertrekkende vliegtuigen. Als het heel alarmerend zou zijn, zou dat wellicht worden stilgelegd. Dat lijkt nu dus niet aan de hand. De sfeer is nog redelijk ontspannen."

Rond 15.00 uur werden verschillende hulpdiensten opgeroepen. Er gingen onder meer ambulances en een traumahelikopter naar de luchthaven. Ook werd om assistentie van de politie gevraagd.

De passagiers hebben het toestel verlaten, meldde de marechaussee om 16.00 uur op Twitter. Een gedeelte van de D-pier is nog afgesloten in verband met het onderzoek. De marechaussee doet nog geen uitspraken over dat onderzoek.

jeroen de jager 1

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie