Binnenland
NOS

Explosie bij hoofdbureau politie Surabaya

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Explosie bij hoofdbureau politie Surabaya

Bij het hoofdbureau van de politie in Surabaya is een explosie geweest. Een woordvoerder van de politie heeft tegen de Jakarta Post gezegd dat zeker zeven mensen zijn gedood.

Michel Maas over de aanslagen op Surabaya

Op sociale media circuleert een filmpje met wat bewakingsbeelden zouden zijn van een zelfmoordaanslag bij het bureau. Daarop is te zien hoe mannen op een motor komen aanrijden. Kort nadat de motor tot stilstand komt, volgt er een ontploffing.

De Indonesische stad werd gisterochtend in alle vroegte ook al getroffen door bomaanslagen op kerken. Daarbij kwamen zeker dertien mensen om het leven. De verantwoordelijkheid voor die aanslagen werd opgeëist door IS. De aanslagen werden door de zes leden van één familie gepleegd.

Eerder vannacht was er ook al een explosie in een buitenwijk van Surabaya. Daar ging in een appartement een bom te vroeg af. Twee mensen overleefden dat niet. Volgens de politie ging het in dit geval ook om een familie van zes die een onbekend doelwit in Surabaya zou hebben willen opblazen. De moeder en de oudste zoon kwamen bij de explosie om het leven.

Ster advertentie
Ster advertentie