Binnenland
NOSNTR

Hubert Bruls over het schaatsweekend: 'Gebruik gezond verstand'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Hubert Bruls over het schaatsweekend: 'Gebruik gezond verstand'

Dit weekend wordt drukte verwacht op het ijs in de natuur en op ijsbanen. De verwachting is dat veel mensen van de schaatspret willen genieten. De BOA-bond maakt zich zorgen over de handhaving van de coronamaatregelen.

"We moeten rekening houden met de coronaregels, maar je zou het kunnen vergelijken met een dag dat we met z'n allen het bos of de parken ingaan", zegt voorzitter Bruls van het Veiligheidsberaad in Nieuws en Co. "Als we dat met ons gezond verstand doen, dan moet het best kunnen."

Toch houdt Bruls wel rekening met drukte. "We hebben vandaag gezien dat het op sommige plekken te druk wordt. Dan zullen er wel wegen worden afgesloten."

Bekeuringen

Maar ook deze dagen is er opgetreden tegen de drukte. "Er zijn toch wel wat bekeuringen uitgedeeld aan groepen mensen die te dicht bij elkaar waren. Daar waar excessen zijn wordt opgetreden", benadrukt Bruls.

Het is niet de eerste keer dat de angst is dat het op sommige plekken te druk wordt. Ook in de zomer was het druk op het strand en in de natuur.

Volgens Bruls er is geen verschil met toen. "De handhaving zal op dezelfde manier gaan als we de afgelopen maanden hebben gedaan. Natuurlijk zijn mensen op het ijs anders dan als ze op het strand liggen, maar de aanpak is precies hetzelfde."

"Je mag er gewoon op uit gaan, maar als het grote groepen zijn moet je dat niet doen", zegt Bruls.

Uitkijken op het ijs

Toch waarschuwt de voorzitter van het Veiligheidsberaad nog voor één ding. "Het ijs is op veel plekken nog niet veilig genoeg geweest. Ga dus niet zomaar het ijs op. Anders kijken we ook nog het probleem dat veel mensen gewond raken."

bruls

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie