Binnenland

Corona-maatregelen: evenementen met meer dan 100 personen in hele land afgelast, blijf bij verkoudheid en koorts thuis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Corona-maatregelen: evenementen met meer dan 100 personen in hele land afgelast, blijf bij verkoudheid en koorts thuis

[NOS] Evenementen met meer dan 100 mensen worden in heel Nederland afgelast. Dat maakte zorgminister Bruins zojuist bekend in een persconferentie met premier Rutte en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Verder worden de aangescherpte maatregelen voor Noord-Brabant uitgebreid naar het hele land. Dat betekent dat mensen met verkoudheidsklachten of andere milde gezondheidsklachten thuis moeten blijven en het beste bijvoorbeeld het uitgaansleven kunnen mijden tot ze weer zijn opgeknapt.

Het kabinet voerde eerder vandaag crisisoverleg op het ministerie van Justitie en Veiligheid. De persconferentie van Rutte volgde op dat crisisoverleg.

De bewindslieden wilden voorafgaand aan het overleg weinig kwijt. Minister Bruins wilde alleen zeggen dat de ontwikkelingen erg snel gaan en dat dat aanleiding is voor het overleg.

Na het vorige crisisoverleg werden de aangescherpte maatregelen voor Noord-Brabant afgekondigd, omdat in die provincie bij een aantal besmettingen niet duidelijk de bron achterhaald kon worden.

111 nieuwe besmettingen

Het RIVM meldde vandaag 111 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland. Daarmee komt het instituut op een totaal aantal patiënten van 614. Het aantal doden is gelijk gebleven en blijft dus staan op 5.

Speciaal ingelaste uitzending coronavirus

Vanaf 14:45 staat NPO Radio 1 in het teken van de onrust over het coronavirus. Luisteraars kunnen hun vragen stellen aan experts. Dat kan via de NPO Radio 1 app, via #coronavragen op Twitter en via coronavragen@nos.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie