Binnenland

Afvallen? ‘Frikandel beter dan bamischijf’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Afvallen? ‘Frikandel beter dan bamischijf’

[AVROTROS] Linda de Mol start vandaag met een grote multimediale actie. Ze wil samen met haar LINDA. lezeressen en LINDA.TV kijkers de komende 6 weken flink afvallen. Vandaag gaat ze in haar vlog voor het eerst dit jaar op de weegschaal en ze vreest dat haar startgewicht ‘het NOS Journaal zal halen’.

TrendingVandaag

Wat precies haar afvaltactiek wordt is niet helemaal duidelijk, maar als we haar site LINDA Nieuws bekijken dan kan dat nog wel eens onconventioneel gaan worden. De site bericht over het Noord-Brabantse dorp Leende, waar veel inwoners een te hoog BMI hadden. De huisarts besloot daarom in actie te komen. Sindsdien is het halve dorp op dieet; vooral koolhydraten zijn taboe.

Je zou denken dat de lokale snackbar inmiddels wel failliet is, maar niks is minder waar. De filiaalhouder van Cafetaria ’t Klumpke blijkt nu voedingsadviesdeskundige. Hij heeft de fritessaus vervangen voor echte mayonaise en hij legt uit dat je beter een frikandel kan eten dan een bamischijf.

“Als mensen twijfelen over snacks dan adviseer ik ze altijd de frikandel. Daar zitten maar 7 gram koolhydraten in. Dat is een stuk minder dan bijvoorbeeld in een bamischijf." Zelf is de frietboer sinds negen weken op dieet. Hij is al dertien kilo kwijt. "Gewoon geen bier meer drinken en de aardappelen laten staan. Die mis ik trouwens echt niet."

Ster advertentie
Ster advertentie