Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: First Lady Sandra Roelofs en Kafka in Ter Apel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: First Lady Sandra Roelofs en Kafka in Ter Apel

Geen wedstrijden in de eredivisie dit weekend, maar wel genoeg andere sporten. Daarnaast aandacht voor voormalig First Lady Sandra Roelofs, de Kafka in Ter Apel en de Leraar van het jaar verkiezing.

In Langs de Lijn En Omstreken wordt vooruit geblikt op het WK wielrennen dat morgen officieel van start gaat, het duel tussen Nederland en Frankrijk en wordt er gestreden in de kwalificatieronde bij de Formule I in Japan. Louis Dekker doet hiervan verslag.

First Lady

Bij het NOS-Radio 1 Journaal is de voormalige First Lady van Georgië, Sandra Roelofs te gast. Zij is de echtgenoot van de eerdere Georgische president Micheil Saakasjvili. Nu wil zij zelf de Georgische politiek in én dat zou zo maar eens een succes kunnen worden.

Kafka in Ter Apel

In Ter Apel ligt het vertrekcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers (VBL). De bedoeling is dat een afgewezen asielzoeker hier maximaal 12 weken verblijft ter voorbereiding van de vrijwillige of gedwongen terugkeer naar het land van herkomst. In deze 12 weken moet hij zich aan allerlei vrijheidsbeperkende voorwaarden houden. Maar een groot deel verblijft veel langer in dat vertrekcentrum, sommigen zelfs jaren. Argos neemt een kijkje in de VBL.

Lees meer: Uitgeprocedeerde asielzoekers jarenlang in vertrekcentrum

Leraar van het jaar

Vandaag wordt de Leraar van het jaar gekozen. WNL-verslaggever Leon Mastik gaat live naar het Lerarencongres en spreekt onder meer met Minister van het Onderwijs Jet Bussemaker.

Daarnaast is Floortje Dessing te gast. Zij is na acht jaar teruggekeerd naar Syrië waarin zij precies dezelfde reis maakte. Ook Alberto Stegeman schuift aan bij WNL op Zaterdag. Zijn nieuwe seizoen Undercover in Nederland gaat aanstaande zondag van start.

Ster advertentie
Ster advertentie