Naar homepage
Binnenland

Oranje reisadviezen nieuwe dreun voor reisorganisaties: 'Water staat boven het hoofd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje reisadviezen nieuwe dreun voor reisorganisaties: 'Water staat boven het hoofd'

Voor reisorganisaties is het negatieve reisadvies naar Spanje een nieuwe dreun. Volgens Arjan Kers, algemeen manager bij TUI Nederland, zitten er nu nog vierduizend Nederlanders vast op de Canarische eilanden. Toeristen moeten teruggehaald worden. Dat is een doorn in het oog van reisorganisaties, want veel stranden zijn namelijk zo goed als leeg. Er heerst daarom veel onvrede over het besluit.

"Ik ben al een aantal keer heen en weer gevlogen deze week en je ziet op de bestemmingen dat het vakantiegevoel daar heerst. De maatregelen op de locaties zijn eigenlijk uitstekend en veel stranden zijn leeg, dus het onbegrip van de reizigers kan ik wel begrijpen", vertelt Kers in Nieuws en Co.

Nieuwe strop

Volgens hem is het advies dat het RIVM heeft uitgevaardigd een nieuwe strop voor reisorganisaties. Eerder was er nog hoop op een opleving van de toerismesector in het najaar, maar met het nieuwe advies voor heel Spanje lijkt dat idee te stranden.

"Er zijn niet veel gebieden meer over om op vakantie te gaan. Doordat er zo veel verschillende maatregelen zijn is het voor ons onmogelijk om onze onderneming te runnen. Het water staat ons inmiddels dan ook niet meer onder de neus, maar echt boven het hoofd."

Overheidssteun is nodig

Volgens Kers is er overheidssteun nodig voor de hele branche. In de uitzending pleit hij voor een derde NOW-regeling, om een crisis binnen de toerismesector af te wenden. Honderden miljoenen euro’s zijn nodig voor de reissector en dat geld hebben ze ook snel nodig.

"Als je gaat kijken naar de voucheruitgave en de schade die wij daarbij leiden, spreek je over honderden miljoenen die nodig zijn. We kunnen ook echt niet te lang wachten op hulp. Anders gaat dit desastreuze gevolgen hebben voor de reissector."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie