Binnenland
NOSNTR

Urker vissers redden 21 migranten op Het Kanaal

foto: LES SAUVETEURS EN MER DUNKERQUEfoto: LES SAUVETEURS EN MER DUNKERQUE
  1. Nieuwschevron right
  2. Urker vissers redden 21 migranten op Het Kanaal

Urker vissers hebben gisteravond op Het Kanaal bij de Franse havenstad Duinkerke 21 migranten gered. Onder hen waren een peuter en een baby. De migranten probeerden met een klein bootje van Frankrijk naar Engeland te komen, maar kwamen in de buurt van Duinkerke in de problemen.

De Franse kustwacht ontving rond 21.15 uur een noodsignaal van het schip. Omdat de kotter 'Hennie' van de Urker vissers het dichtst in de buurt was, werd de bemanning gevraagd hulp te bieden.

De kustwacht stuurde ook een helikopter, maar die werd uiteindelijk niet ingezet. De vrees bestond dat het kleine bootje dan zou omslaan.

In Nieuws en Co, vanaf 16.00 op NPO Radio 1, een gesprek met schipper van de kotter Tiemen Klaas Wezelman. Klik hier om beelden van de redding te zien.

De bemanning op de kotter, die vaart onder de Belgische vlag, heeft de migranten korte tijd aan boord gehad. De reddingsbrigade van Duinkerke heeft ze vervolgens teruggebracht naar het vasteland. Alle migranten waren licht onderkoeld geraakt.Volgens een van de vissers komen de migranten uit Irak.

Ster advertentie
Ster advertentie