Binnenland
VPRO

Openluchtmuseum

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Openluchtmuseum

Als reactie op de verkiezingsuitslag beschrijft Abdelkader Benali in zijn column voor OVT hoe 'het openluchtmuseum van Geert Wilders' eruit ziet. Lees hier de column terug.

Welkom in het nieuwe openluchtmuseum van Geert Wilders. Tussen vandaag en 4 december wordt u welkom geheten door echte Zwarte Pieten.

De gidsen praten in het staccato-Nederlands dat we van de Grote Roerganger gewend zijn. Grenzen dicht. Niks integratie. Assimmillatie. Nederland voor de Nederlanders.

In het Poetin Cafe kan een ouderwetse Hollandse appeltaart worden genuttigd, deze appeltaart wordt geserveerd door blauwogige bedienden die een button dragen met daar op de tekst: “U staat voor ons op de Eerste Plaats.”

Er worden ook kookworkshops gegeven, zo kan men zich inschrijven voor de cursus Stamppot maken, Snert bereiden of Moorkoppen draaien. Vanzelfsprekend wordt er alleen maar op Atag-gasfornuizen gekookt.

In het openluchtmuseum worden onderwijzers en leerlingen in het Nederlandsch aangesproken, op de informatieve bordjes is op instigatie van taalnazi Martin Bosea de spellingwijzer van Kollewijn uit 1897 aangehouden zodat ook de Afrikaans-sprekenden uit zuidelijk Afrika het kunnen lezen. Sligs for Hollanders.

In dit openluchtmuseum zijn alle verwijzingen naar Arabische indoctrinatie weggesaneerd. Woorden als suiker, al-sukkar, aubergine, beit-n-djann en couscous zijn verboden en vervangen door de woorden “zoetstof,” “paarse bult,” en “Marokkanenrijst.”

Er is natuurlijk geen moskee te zien. In Café Water-bij-de-Wijn wordt gratis bier getapt. Aan sluitingstijden doet men niet, dat is iets voor linksdraaiende havermoutmelkdrinkers.

Er is een kolencentrale geopend en wie echt de diepte in wil gaan, er staat een heuse kolenmijn waar men onder begeleiding van professionele kompoels de mijnschacht af kan dalen om een emmertje kolen voor thuisgebruik te halen.

Aan het einde van het openluchtmuseum is een grenspaal neergezet, naar analagie van de banpalen uit de zeventiende eeuw, of zal ik gewoon weer Gouden Eeuw zeggen, waar alle Hamas-aanhangers naartoe zijn verbannen. Hier kan men meemaken hoe het is om uitgezet te worden. Dit is het Nexit-gebied. Hier kan men live meemaken hoe push-backs worden gerealiseerd, buitenlandse werkstudenten verkleed als Syriers en Eritreers wordt hier hardhandig de toegang ontzegd.

Wie toch het museum in wil moet trouw beloven aan Sinterklaas.

Wil men ondanks alle verworvenheden toch het land wil verlaten kan dat binnen een uur want er zijn vierbaanssnelwegen aangelegd naar Belgie en Frankrijk, en Schiphol is verdubbeld in grootte. Echte Nederlanders wordt vertrek geen strobreed in de weg gelegd.

De publieke omroep is vervangen door de Populaire Omroep, hier luistert men naar een podcast over de Politionele Acties, de glorieuze Zilvervloot van Piet Hein en de minimale rol die Nederland in de slavernij heeft gespeeld.

De euro heet hier florijn. Men accepteert in de cadeauwinkel alleen contant geld. De btw op alle souvenirs is -9 procent.

Bij de uitgang kan men in de fooienpot geld achterlaten als bijdrage aan Ontwikkelingshulp. Tot ziens bij uw volgende bezoek aan deze open inrichting.

Niets missen van OVT?

Hou dan de website van OVT in de gaten, abonneer je op de podcast, of volg het programma via Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie