Binnenland
NOS

Drukte op de spoedeisende hulp, maar vuurwerkverbod en horecasluiting waren te merken

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Drukte op de spoedeisende hulp, maar vuurwerkverbod en horecasluiting waren te merken

Op de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen was het vannacht niet rustig, maar wel rustiger dan andere jaren. Dat is de eerste indruk van de jaarwisseling van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen. Het was goed te merken dat er een horecasluiting en een vuurwerkverbod waren.

Video niet beschikbaar

Een paar ziekenhuizen melden fors letsel door illegaal vuurwerk of alternatieven daarvoor en er waren opvallend veel jongeren met brandwonden door een nieuw spelletje op TikTok: het uittrappen van vuurwerk. "Vooral bij kinderen zagen we derdegraads brandwonden aan voeten", zegt spoedarts en voorzitter van de Vereniging David Bader in het NOS Radio 1 Journaal. "Dat is natuurlijk heel erg vervelend, want een voet is essentieel voor de rest van je leven."

"Het was zeker geen rustige nacht, want Oud en Nieuw blijft een drukke nacht in het jaar, maar als ik mijn collega's zo hoor die nachtdienst hebben gedaan dan was het ook merkbaar dat de horeca gesloten was. Er waren minder mensen met alcohol- en drugsmisbruik dan andere jaren." Of er echt minder slachtoffers zijn geweest, wordt op 5 januari bekend; dan hebben alle Spoedeisende Hulpafdelingen hun cijfers gemeld bij Veiligheid.nl.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie