Binnenland
WNL

Henk Krol wil duidelijke maatregelen en wekelijkse persconferentie: 'Mensen snappen het niet meer'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Krol wil duidelijke maatregelen en wekelijkse persconferentie: 'Mensen snappen het niet meer'

Uit de eerste uitgelekte coronamaatregelen blijkt dat met name de horeca, amateursport en het ov getroffen gaan worden. Partij voor de Toekomst-leider Henk Krol hoopt vooral dat de nieuwe maatregelen meer duidelijkheid zullen geven, zo zegt hij in WNL Haagse Lobby.

Henk Krol wil duidelijke maatregelen en wekelijkse persconferentie: ‘Mensen snappen het niet meer’

Video niet beschikbaar

"Dat is het grootste probleem geweest de afgelopen tijd", zegt Krol. "Mensen snapten de maatregelen niet. Dan geen mondkapje op, dan weer wel." Om burgers meer duidelijkheid te geven wil Krol ook dat er elke week een "bijpraatmoment" komt. "Elke week een persconferentie op dezelfde dag, zodat mensen thuis geïnformeerd worden. Het gaat om de burger thuis."

'Horeca dicht'

Mogelijk wil het kabinet de horeca helemaal sluiten, zo melden bronnen aan RTL Nieuws. Dat vindt Krol "veel te breed". "Er is nogal een verschil of je een kroegje hebt waar mensen opeen gepakt zitten, of dat je een restaurant hebt waar de tafels ver uit elkaar kunnen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie