Binnenland

NPO Radio 1 Sportzomer: eerste etappe Tour en EK-kraker Duitsland-Italië

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 Sportzomer: eerste etappe Tour en EK-kraker Duitsland-Italië

De Tour de France gaat vandaag van start in Mont Saint-Michel. Verderop in Frankrijk is dat andere grote sportevenement nog in volle gang: het EK voetbal. Vandaag wordt de kwartfinale gespeeld tussen Duitsland en Italië. NPO Radio 1 Sportzomer is er natuurlijk bij.

De eerste etappe van de Tour is vlak en gaat door Normandië. De renners beginnen in Mont-Saint Michel en eindigen 188 kilometer verderop in Utah Beach. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman doen verslag in Radio Tour de France, tussen 14.00 en 18.00 uur. Presentator is Robbert Meeder.

Dit is het hoogtekaartje van de etappe van vandaag:

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

In de avonduren wordt uiteraard nagepraat over de etappe van vandaag, die waarschijnlijk eindigt in een massasprint.

EK voetbal

Op het EK voetbal mag Duitsland in de derde kwartfinale aan de bak tegen Italië. Het duel begint om 21.00 uur en Arman Avsaroglu en Ragnar Niemeijer doen van begin tot eind verslag. De winnaar mag het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel Frankrijk - IJsland, dat zondag wordt gespeeld.

Italië bereikte de kwartfinale door te winnen van Spanje. Door doelpunten van Chiellini en Pelle werd de regerend Europees kampioen naar huis gestuurd. Dit is de samenvatting van die wedstrijd:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afgelopen zondag wonnen de Duitsers de achtste finales van Slowakije. Dit zijn de hoogtepunten van dat duel:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de NPO Radio 1 Sportzomer kijken we natuurlijk ook wat Max Verstappen doet in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk en er is aandacht voor Wimbledon.

Ster advertentie
Ster advertentie