Binnenland

Premier Rutte geeft woensdag om 19.00 nieuwe persconferentie over coronacrisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Premier Rutte geeft woensdag om 19.00 nieuwe persconferentie over coronacrisis

[NOS] Het kabinet geeft woensdag 15 april om 19.00 uur wederom een persconferentie over de stand van zaken in coronacrisis. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zullen de laatste ontwikkelingen van de coronamaatregelen delen. De persconferentie is live te volgen via de Radio 1-app en website.

Op de vorige persconferentie deed de premier een oproep aan Nederlanders om niet losser met de regels om te gaan. "Een grotere fout kunnen we niet maken. Hou dit vol." Hij zei dat iedereen zo veel mogelijk moet thuisblijven, ook met Pasen.

Verder wilde hij toen weinig loslaten over wanneer Nederland de intelligente lockdown weer kan afbouwen. "Daar is het nog veel te vroeg voor." Maar er wordt wel over nagedacht, zei de premier. "Dat is een zaak van de lange adem. We moeten op zoek naar het nieuwe normaal binnen de anderhalvemeter-samenleving."

Corona-apps

Minister De Jonge kondigde in de vorige persconferentie aan dat Nederland fors wil inzetten op het gebruik van apps om de verspreiding van het virus in te dammen.

"Twee apps vormen straks de kern van het nieuwe testbeleid", maar hij benadrukte dat er nog wel uitgebreid onderzoek moet worden gedaan naar deze twee apps. "Alleen als de privacy gewaarborgd is gaan we dit doen."

Dalende cijfers

Het zal vanavond hoogstwaarschijnlijk gaan over het rustige paasweekend en de dalende IC-cijfers. En ondanks dat in sommige omliggende landen de maatregelen worden versoepeld, is de kans klein dat Rutte vanavond komt met nieuwe maatregelen voor Nederland.

Lees meer over het coronavirus in ons dossier.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie