Binnenland

Dode en twee gewonden bij incident in zorginstelling Wageningen

NTRNOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dode en twee gewonden bij incident in zorginstelling Wageningen

Bij een incident in een zorginstelling in Wageningen is een dode gevallen en zijn twee mensen gewond geraakt. Dat meldt de politie. Er is niemand aangehouden.

De dode is een bewoner van de instelling voor beschermd en begeleid wonen. Daar gaat de politie vanuit. Ook raakten twee begeleiders gewond. Het zou gaan om een man en een vrouw.

"Er zijn nog heel veel vragen en bij mij ook heel veel zorgen", reageert burgemeester Geert van Rumund in Nieuws en Co. "Het is een ingrijpend incident en dat raakt. Ook omdat wij proberen om de zorg van onze kwetsbare mensen goed te organiseren. Wij begrijpen dat er bij omwonenden ook zorgen zijn."

Steekwonden

De begeleiders hadden beide steekwonden aan de armen. De man zou ook gestoken zijn op de borst, vertellen omwonenden. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, ze konden zelf in de ambulance stappen.

In het pand van de zorginstelling zouden zestien mensen wonen. Wat zich precies heeft afgespeeld, is onduidelijk; de politie is nog bezig met onderzoek.

Ster advertentie
Ster advertentie