Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Finale Australian Open en 4 wedstrijden eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Finale Australian Open en 4 wedstrijden eredivisie

Tennissers Simona Halep en Caroline Wozniacki spelen vandaag tegen elkaar in de finale van de Australian Open. De nummer één en twee van de wereld strijden in Melbourne voor hun eerste Grand Slam-titel. NOS Langs de Lijn doet verslag van de wedstrijd die om 9.30 uur, Nederlandse tijd, begint.

In de eredivisie worden vandaag 4 wedstrijden gespeeld. Koploper PSV speelt vanavond uit tegen FC Twente. Zie hieronder het complete speelschema.

Verder vandaag op NPO Radio 1:

Verwarde personen en de onmacht van de politie

Het aantal meldingen over verwarde mensen is de afgelopen jaren enorm gestegen. De oorzaken zijn wel bekend. Er is minder ruimte in de geestelijke gezondheidszorg en er is meer aandacht voor dit grote maatschappelijke probleem. De politie vangt de allergrootste ellende als eerste op, maar kondigde begin vorig jaar aan dat ze wil stoppen met opvang en vervoer van verwarde personen die geen strafbaar feit hebben gepleegd. De Rotterdamse korpschef Frank Paauw luidde eind vorig jaar nogmaals de noodklok. Dit probleem is groter dan de terreurdreiging, zei hij. Momenteel buigt een zogenaamd Schakelteam zich over de problematiek. Meer om 14.00 uur in Argos.

Hoe kun je veilig je telefoon opladen?

Radar Radio besteedt (vanaf 15.00 uur) aandacht aan Potatopirate. Deze webshop zou gedupeerden compenseren, maar heeft dat nog steeds niet gedaan. Ook: je Samsung-telefoon kan ontploffen tijdens het opladen, wat zijn veilige manieren om je telefoon op te laden? Verder: tips voor een sterke mentale geest.

Eredivisie: 4 wedstrijden

In de Grolsch Veste speelt FC Twente vanaf 19.45 uur tegen koploper PSV. Twente bleef na 9 december (2-3 thuis tegen ADO Den Haag) vier wedstrijden ongeslagen (drie keer gelijkspel). Maher verhuisde onlangs van PSV naar Twente, dat ook El Hamdaoui aantrok. Gaan zij PSV in de problemen brengen? Luister vanaf 19.00 uur naar NOS Langs de Lijn.

Overzicht alle wedstrijden in de eredivisie:

  • 18.30 uur FC Groningen - Heracles. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 19.45 uur FC Twente - PSV. Verslag: Andy Houtkamp
  • 19.45 uur PEC Zwolle - Vitesse. Verslag: Ragnar Niemeijer
  • 20.45 uur NAC - VVV. Verslag: Richard van der Made

{poll}

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie