Binnenland

Dodental aardbeving Lombok opgelopen tot 82

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dodental aardbeving Lombok opgelopen tot 82

[NOS] Het dodental van de aardbeving bij het Indonesische eiland Lombok is verder gestegen naar 82. Dat hebben de autoriteiten op het eiland bekendgemaakt. Hoeveel mensen gewond zijn geraakt is niet bekendgemaakt, maar er wordt rekening gehouden met honderden.

Na de beving, die een kracht had van 7,0, zijn duizenden mensen uit hun huizen geƫvacueerd uit vrees voor naschokken. Het is nu ochtend op Lombok en de verwachting is dat de komende uren pas duidelijk wordt hoeveel schade de aardbeving heeft aangericht.

Tijdens en kort na de beving was er paniek onder inwoners en vakantiegangers. De beving werd ook gevoeld in delen van Java en op Bali, een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Op de luchthaven van Bali schuilden mensen onder de tafels.

Vanwege de aardbeving was er enige tijd een tsunamiwaarschuwing van kracht. Die werd na anderhalf uur ingetrokken. Volgens de Amerikaanse geologische dienst vond de aardbeving plaats in het noordoosten van Lombok, op zo'n 10 kilometer diepte. Daarna was er nog een zware naschok met een kracht van 4,9.

Ster advertentie
Ster advertentie