Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag:

Enrico
Bokser Enrico La Cruz mocht afgelopen zomer naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij strandde uiteindelijk in de achtste finales in de klasse tot 60 kilogram, maar hij is nog jong: pas 23 jaar. Vanavond in Langs de Lijn En Omstreken een gesprek met de bokser.

Kamervragen
Tientallen Kamervragen worden er elke week gesteld aan ministers en staatssecretarissen. Politieke duiders Jurjen van den Bergh en Sywert van Lienden maken elke week in De Nieuws BV een selectie van de meest opvallende.

Helden
In De Ochtend gaat het vandaag over helden, want het is Nationale Heldendag. De verslaggever van Bureau M gaat op zoek naar mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor een ander.

En verder vandaag...

  • Om 13.30 uur is er in De Nieuws BV weer het Lagerhuis, een debat van een half uur over een actueel onderwerp.
  • Elke donderdagavond bespreekt recensent Rick de Gier in Langs de Lijn En Omstreken films die deze week uitkomen.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Fietsen maak je van metaal. Maar je kunt ze ook van bamboe maken. In Ghana doen ze dat. Ferdinand ten Kate wil het Afrikaanse land een handje helpen door de bamboefiets in Nederland te introduceren. Hij vertelde erover in Langs de Lijn En Omstreken.

De uitspraken van EU-commissaris Frans Timmermans over de Gülenbeweging zorgen voor flinke beroering. In een interview zegt hij 'steeds meer indicaties' te zien voor de betrokkenheid van de Gülen­beweging bij de staatsgreep in Turkije. Arend Jan Boekestijn vindt naar aanleiding daarvan dat politici niet altijd alles moeten kunnen zeggen, zei hij gisteravond in Dit is de Dag.

Ster advertentie
Ster advertentie