Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Nederland - Bulgarije

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Nederland - Bulgarije

De kwalificatiewedstrijd Nederland - Bulgarije wordt vandaag gespeeld. Na de 4-0 nederlaag van afgelopen donderdag tegen Frankrijk belooft deze wedstrijd in de Amsterdam Arena ongelooflijk spannend te worden. Want na vanavond weten wij of Oranje definitief is uitgeschakeld voor het toernooi of toch nog een klein kansje heeft.

Vanaf het begin van de middag maken we ons steeds meer op voor dè wedstrijd die om 18.00 uur begint in de Amsterdam Arena. In De Perstribune bijvoorbeeld. Daar schuift Annemarie Verstappen aan vanaf 13.00 uur. De meesten kennen haar als topzwemster. In 1982 werd ze als wereldkampioen op de 200 meter vrije slag Sportvrouw van het Jaar. Bij de Olympische Spelen van Los Angeles (1984) pakte ze drie medailles. Maar vandaag zit ze vooral aan tafel dankzij haar zoon, Vincent. Hij is spits van het Nederlands voetbalelftal.

Er is uiteraard al heel wat af geanalyseerd na de nederlaag afgelopen donderdag in Parijs tegen Frankrijk. Stand.nl wijdde er een hele uitzending aan en daarin liet voetbal vedette Leo Beenhakker weten nog steeds optimistisch te zijn. "Ik geloof er nog in", zei hij. Diezelfde middag zat ook Bureau Sport volop in de analyse-modus. Erik Dijkstra toonde zich pessimistisch. We zijn er gewoon niet bij straks, denkt hij. "En dat doet pijn, pijn, pijn."

Robin van Persie

Pijnlijk is natuurlijk de blessure van Robin van Persie, die juist weer het Oranje elftal was binnen gehaald door Dick Advocaat. Vrijdag werd bekend dat de spits het trainingskamp van Oranje had verlaten. Ook Kevin Strootman, die geschorst is voor de wedstrijd tegen de Bulgaren, was gisteren niet bij de training in het stadion in Alkmaar.

Bulgaren nog volop in de race

Terwijl het Nederlands elftal dus opnieuw in zwaar verkeert, schijnt in Sofia de zon. Dankzij de spectaculaire 3-2 zege op Zweden zijn de Bulgaren weer helemaal in de race voor het WK. En dat had niemand verwacht aan de Zwarte Zee. Ook de Bulgaarse journalist Petar Ivanov niet. Tegenover de NOS: "Het was de eerste keer sinds 1967 dat we Zweden hebben verslagen. Natuurlijk is iedereen hier in jubelstemming."

Eerder dit jaar, in maart verloor Nederland in de Bulgaarse hoofdstad Sofia met 0-2.

Leren van vrouwen

Misschien kunnen de mannen nog iets leren van de vrouwen. De Ajax-dames spelen tegen Achilles 29 en NOS Langs de Lijn doet er live verslag van. Maar om 18.00 uur gaan we toch echt over naar Amsterdam. Verslag is er van: Arno Vermeulen en Jeroen Elshoff. Analyse: Marc van Hintum.

Persconferentie bondscoach Dick Advocaat voorafgaand aan duel Bulgarije-Nederland (Foto: ANP)

NTR Radioprijs

Na die wedstrijd is de documentaire van de winnaar van de NTR Radioprijs, die in de middag al bekend gemaakt is, te horen om 21.00 uur in Radio Doc. Rond de klok van 15 uur verschijnt op de site meer informatie hierover.

Ster advertentie
Ster advertentie