Naar homepage
Binnenland

UWV-cijfers: vooral technisch personeel nauwelijks te krijgen

foto: Joris van Poppel / NOSfoto: Joris van Poppel / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. UWV-cijfers: vooral technisch personeel nauwelijks te krijgen

Werkgevers in Zeeland, de Gelderse Vallei en de omgeving van Gorinchem hebben de meeste moeite om aan personeel te komen. De arbeidsmarkt is daar het krapst: er zijn veel vacatures en weinig sollicitanten.

Vooral technisch geschoold personeel is erg moeilijk te vinden, blijkt uit de recentste cijfers van het UWV die door de NOS zijn verzameld en geanalyseerd.

In heel Nederland zitten werkgevers te springen om vaklieden en technisch geschoold personeel. Machinemonteurs, elektrotechnici, loodgieters en pijpfitters zijn de meest gezochte mensen op de arbeidsmarkt. Ze zijn bijna niet te vinden. Ook aan bouwvakkers is nog altijd een groot tekort.

Marc-Robin Visscher ging op pad met monteurs van een Zeeuws installatiebedrijf:

Daar tegenover staat dat de landelijke arbeidsmarkt heel ruim is voor maatschappelijk werkers, schilders, metaalspuiters, kappers en schoonheidsspecialisten. Voor hen is het relatief lastig om een passende baan te vinden.

Binnen beroepsgroepen zijn er regionaal forse verschillen. Opvallend is verder dat de vraag naar administratief medewerkers en winkelpersoneel de laatste tijd sterk stijgt. In een jaar is de vraag naar dit type medewerker verdrievoudigd. De vraag naar ambtenaren is in minder dan een jaar verdubbeld.

Ster advertentie
Ster advertentie