Binnenland

Auto Melbourne rijdt met opzet in op voetgangers, 14 gewonden

foto: Twitter @Ryannnorthoverfoto: Twitter @Ryannnorthover
  1. Nieuwschevron right
  2. Auto Melbourne rijdt met opzet in op voetgangers, 14 gewonden

[NOS] In het centrum van Melbourne is een man met een auto ingereden op een groep voetgangers. Dat gebeurde om 16.40 uur lokale tijd op een drukke kruising in het centrum van de stad, vlak bij het belangrijkste station van de stad, Flinders Street. Voor zover bekend is er niemand om het leven gekomen. 14 mensen zijn gewond geraakt, sommigen van hen zijn er slecht aan toe.

De politie heeft de chauffeur opgepakt, en ook nog een andere man aangehouden. Op een persconferentie zei het hoofd van de politie dat de man opzettelijk op het publiek is ingereden, maar hij kon nog niets zeggen over het motief van de verdachte.

Quote

Het enige dat de auto remde, waren de mensen die er omheen stonden

Correspondent Robert Portier

Dertien slachtoffers zijn naar ziekenhuizen gebracht, onder wie een kleuter, die ernstige hoofdwonden heeft.

Volgens de politie reed de auto niet hard toen hij de voetgangers trof. Getuigen hebben een andere indruk, een van hen zegt tegen een lokaal radiostation dat de wagen "iedereen neermaaide, mensen vlogen in het rond".

De auto is tot stilstand gekomen bij een tramhalte. De politie heeft de hoofdstraten in het centrum van Melbourne afgesloten. Het openbaar vervoer ligt deels plat, terwijl er sprake is van een drukke avondspits.

"Het enige dat de auto remde, warende mensen die er omheen stonden", vertelt correspondent Robert Portier in het NOS Radio 1 Journaal. Luister naar het hele gesprek:

Auto Melbourne rijdt met opzet in op voetgangers

Aanslag januari

In januari pleegde een man een aanslag met een auto in het centrum van Melbourne, die aan zes mensen het leven kostte. Daarom zijn veel straten nog steeds afgesloten met betonblokken, maar die staan niet op de plek bij Flinders Street.

Een foto van een van de gearresteerden in Melbourne. Bron: Twitter/@Animerenaissance
Ster advertentie
Ster advertentie