Binnenland
KRO-NCRV

Angela de Jong: 'NPO is niet gerust op Eva en Matthijs'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong: 'NPO is niet gerust op Eva en Matthijs'

NPO-voorzitter Shula Rijxman riep gisteren sterpresentatoren op om toch vooral bij de NPO te blijven. Tv-recensent Angela de Jong: "Ze vinden het mogelijke vertrek van Eva en Matthijs kennelijk een grotere bedreiging dan de plannen van Arie Slob."

De Jong vindt de oproep, bedoeld voor presentatoren Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Jeroen Pauw, opmerkelijk. "Het is een opvallend pleidooi van haar, want salarissen zijn een onderwerp waar ze normaal niet over praten in de openheid."

De AD-columnist denkt dat ze er bij de NPO niet gerust op zijn dat deze presentatoren nog lang zullen blijven. Zowel Van Nieuwkerk en Jinek hebben aangegeven een toekomstige overstap naar de commerciële omroep niet uit te sluiten.

De Jong snapt deze angst deels. "Ik denk niet dat de NPO meteen instort als zij weggaan, maar je moet wel constateren dat ze de grootste talenten zijn die er op dit gebied rondlopen."

Genoeg talent

"Ik snap helemaal niets van het pleidooi van Shula Rijxman", zegt Yoeri Albrecht van debatcentrum De Balie. "Het is niet zo dat maar twee mensen in Nederland dit kunnen." Volgens hem loopt er genoeg talent rond bij de NPO, die wanneer ze de kans krijgen, hetzelfde zouden kunnen. "Er zijn ongelooflijk veel presentatoren die dit kunnen."Het Mediaforum met Yoeri Albrecht en Angela de Jong

Ster advertentie
Ster advertentie