Binnenland

Podcast De Dag: zo voelt het om Corona te hebben

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: zo voelt het om Corona te hebben

[NOS] Een Corona-patiënt vertelt over zijn ervaring met het ziek worden, in het ziekenhuis liggen en nu thuis in quarantaine zitten.

Dick voelt zich al weer wat beter - maar een aantal dagen lang lag hij in het ziekenhuis. Doodziek, met hoge koorts en aan de zuurstof. Dick is besmet met het Corona-virus. Hij mocht gisteren naar huis en daar verder uitzieken, samen met zijn gezin, dat waarschijnlijk ook besmet is.

{podcast audio="125226" caption="#538 - Zo voelt een Corona-besmetting" }

In de podcast De Dag vertelt Dick hoe hij denkt dat hij besmet is geraakt, hoe zijn contact met huisarts en ziekenhuis verliep, en hoe het nu is om met zijn gezin verplicht binnen te zitten.

Dick is één van de inmiddels honderden patiënten waarbij Corona vastgesteld is - maar vermoedelijk zijn er nog velen meer die wel ziek zijn, maar waarbij het virus niet is opgespoord. Dat het goed gaat met Dick wil niet zeggen dat het met iedereen goed komt, mensen die meer gezondheidsproblemen hebben dan hij kunnen ernstiger ziek worden of zelfs overlijden.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie