Binnenland

'Ik sta nog steeds achter Trump'

foto: LinkendInfoto: LinkendIn
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik sta nog steeds achter Trump'

Er is veel aan de hand in de Verenigde Staten. Er is een scheepslading kritiek uitgestort over de decreten van Donald Trump. Maar wat vinden de mensen die op Trump hebben gestemd eigenlijk van de maatregelen?

Inez Hill is lerares Engels in West-Virginia en van Nederlandse afkomst. Zij heeft afgelopen verkiezingen op Donald Trump gestemd. "Ik sta nog steeds achter Trump. De meeste mensen zijn dankbaar en tevreden omdat hij zijn campagnebelofte nakomt. "

Veel Amerikanen hadden niet verwacht dat hij zoveel besluiten zou nemen in zo'n korte tijd. Hill: "Mensen in mijn omgeving zijn verbaasd dat iemand met erg weinige politieke kennis, toch goede beslissingen aan het maken is. Dat komt mede doordat zijn politieke achterban wel veel levenswijsheid heeft."

Quote

Het is een kwestie die dichtbij mijn hart ligt, omdat ik zelf ook immigrant ben

Inez Hill

Inreisverbod

Het inreisverbod heeft tot nu toe het meest losgemaakt in zowel in Amerika als in de rest van de wereld. De Amerikaanse president heeft een inreisverbod ingesteld voor vluchtelingen uit Irak, Syrië, Sudan, Iran, Somalië, Libië en Jemen. Mensen uit deze landen mogen de komende vier maanden het land niet in. "Het is een kwestie die dichtbij mijn hart ligt, omdat ik zelf ook immigrant ben", vertelt Hill. "Ik was een beetje verbaasd in het begin, maar ik ben er niet tegen. Deze landen zijn het meest instabiel op het gebied van terroristische acties en jihadisten. Obama heeft deze landen doorgegeven om voorzichtig mee te zijn."

Wat Hill veel hoort in haar omgeving is: 'Als je thuis bent, doe je de deur niet op slot omdat je de mensen die buiten zijn háát, maar omdat je de mensen die binnen zijn liefhebt.' "Zo kijken veel Amerikanen een beetje naar het inreisverbod."

Bekijk ook: Trump ontslaat minister van Justitie na kritiek op inreisverbod

Veiliger

Door het inreisverbod voelen veel Amerikanen zich veiliger, zo ook Hill. "Maar ik ben wel blij om te lezen dat dit maar 120 dagen gaat duren, want er zijn mensen die echt hulp nodig hebben."

"We kijken nu zo naar president Trump en zeggen 'het is afschuwelijk wat hij doet'. Maar alle vorige presidenten hebben ook bepaalde 'travel bans' aangenomen. Het is niet zo dat je de vluchteling niet wil helpen, maar er is een plan nodig zodat je beter kunt bepalen wie een vluchteling is en wie niet."

Luister het hele gesprek met Inez Hill in NOS Met het Oog op Morgen terug:

Ster advertentie
Ster advertentie