Binnenland

Weer zware aardbeving in Midden-Italië

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Weer zware aardbeving in Midden-Italië

[NOS] Midden-Italië is opnieuw getroffen door een zware aardbeving. De beving had volgens het Italiaanse seismologisch instituut een kracht van 6,5. Er is nog niet bekend of er doden zijn.

Het getroffen gebied ligt opnieuw rond de stad Perugia in Umbrië. De klap was te voelen tot in Napels in het zuiden en Triëst in het uiterste noordoosten van Italië.

Veel gebouwen hebben schade opgelopen. In Norcia, iets ten zuidoosten van Perugia, is de kathedraal grotendeels ingestort. Er waren enorme stofwolken. Op de Italiaanse televisie is te zien dat mensen uit straatjes van de stad naar het plein voor de kathedraal komen. Enkele mensen hebben lichte verwondingen. Mensen zitten geknield op straat te bidden.

Afgelopen dinsdag was er ook al een aardbeving in Midden-Italië. Daarbij kwam toen een persoon om het leven door een hartaanval. Die beving had een kracht van 6,0. De beving in Amatrice in augustus had een kracht van 6,2. Daarbij vielen bijna 300 doden.

De beving is zwaarder dan de beving in 2009 in de middeleeuwse stad L'Aquila, die had een kracht van 6,3. Daarbij kwamen 295 mensen om het leven en de schade was enorm.

Luister naar NPO Radio 1 voor het laatste nieuws

Ster advertentie
Ster advertentie