Binnenland
NOS

Afgelopen nacht 300 buitenslapers in Ter Apel

foto: Marten Nauta/RTV Noordfoto: Marten Nauta/RTV Noord
  1. Nieuwschevron right
  2. Afgelopen nacht 300 buitenslapers in Ter Apel

In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben vannacht 300 mensen buiten geslapen. Het COA zegt dat het niet gelukt is voor hen een slaapplek te vinden. Daarnaast zijn er 105 kwetsbaren naar de nachtopvang in Stadskanaal gebracht.

RTV Noord-verslaggever Marten Nauta was gisteravond bij het aanmeldcentrum. In het NOS Radio 1 Journaal vertelt hij dat het druk was en het regende. ''Mensen waren aan het schuilen onder de tenten en wat opviel is dat er ook vrouwen en kinderen buiten de hekken stonden. Om 23.00 uur stonden ze daar nog altijd en werd er gevreesd dat ook zij buiten moesten slapen."

Na 23.00 uur werden zij onder politiebegeleiding naar binnen gebracht, zegt Nauta. "Omdat er toch ook wat onruststokers aanwezig waren die het erg onprettig en onveilig maakten." In het begin van de nacht zijn de vrouwen en kinderen met bussen naar de nachtopvang in Stadskanaal gebracht.

Crisisoverleg

Dat het nu weer mis is gegaan na een periode zonder buitenslapers, kwam toch als een verrassing, zegt Nauta. "Morgen gaat een noodopvanglocatie in Zoutkamp open. Het idee was dat er tot die tijd geen mensen meer buiten hoefden te slapen."

Volgens Nauta waren er personeelsproblemen bij het Rode Kruis in Stadskanaal. "Uiteindelijk kon laat in de avond na crisisoverleg bij het Rode Kruis en het COA de locatie in Stadskanaal toch open." Toen moest het vervoer nog worden geregeld. "Het was ongeveer één uur 's nachts toen die bussen arriveerden", zegt Nauta.

Zo'n 300 mensen sliepen buiten in Ter Apel

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie