Binnenland
KRO-NCRV

FNV verwacht hogere thuiswerkvergoeding door stijgende gasprijs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FNV verwacht hogere thuiswerkvergoeding door stijgende gasprijs

Vakbond FNV verwacht dat met de stijgende energieprijzen, ook de thuiswerkvergoeding omhoog gaat. "De stijgende gasprijs kan op termijn een aanpassing van het Nibud-advies betekenen", zegt voorzitter Kitty Jong bij Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nibud-advies

Ongeveer de helft van alle werknemers is sinds corona meer thuis gaan werken. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) bracht daarom een advies uit voor een thuiswerkvergoeding.

Dit advies is overgenomen door het kabinet. In 2020 ging het om een gemiddelde vergoeding van 2 euro per dag per persoon. Bij en vijfdaagse (thuis)werkweek is het advies 43,30 euro per maand. Voor werkgevers is deze vergoeding belastingvrij.

Gasprijzen

"Ik heb vanmorgen nog even geschakeld met het Nibud met de vraag wat de gasprijzen betekenen", zegt de FNV-voorzitter. "Over de hoogte kan ik nog geen uitspraken doen. Het zal niet met euro’s tegelijk gaan. En het kan ook nog per werknemer verschillen."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie