Binnenland

Donald Trump wint verkiezingen, roept op tot verzoening

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Donald Trump wint verkiezingen, roept op tot verzoening

[NOS - RAD1] De Amerikaanse bevolking heeft Donald Trump tot president gekozen. De zege begon zich af te tekenen toen Trump vannacht als overwinnaar uit de bus kwam in de meest betwiste staten zoals Ohio, Florida en North Carolina.

De overwinning van de Republikein Trump komt als een verrassing:alle peilingen wezen in de voorbije weken en dagen Hillary Clinton aan als de opvolger van Barack Obama. De overwinning van Trump werd een feit met zijn zege in Wisconsin,wat hem nog eens tien kiesmannen opleverde,waarmee hij de grens van 270 kiesmannen overschreed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Trump roept op tot verzoening

In zijn overwinningstoespraak deed Trump een oproep tot verzoening en eenheid. Hij begon zijn rede met een dankwoord aan Hillary Clinton voor haar jarenlange werk in openbare functies. Trump beloofde de Amerikaanse economie de sterkste economie ter wereld te maken; hij hoopt op goede relaties met alle landen van goede wil.


Hij stak de hand uit naar Democraten, en vroeg hun medewerking in de toekomst. De Republikein zei dat hij de president van alle Amerikanen wil zijn,"ook van die paar die niet op mij stemden".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie