Binnenland

Persconferentie: welke nieuwe coronamaatregelen neemt het kabinet?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Persconferentie: welke nieuwe coronamaatregelen neemt het kabinet?

Vanavond om 19.00 uur geven premier Rutte en minister de Jonge opnieuw een persconferentie over het coronavirus. Naar verluid zullen de maatregelen landelijk aangescherpt worden, met mogelijk strengere ingrepen in de Randstad. De persconferentie is live te volgen via NPO Radio 1.

Premier Rutte waarschuwde vorige week al dat voetbalsupporters 'hun bek moesten houden' op de tribunes. Ondanks een merkbare verbetering ten opzichte van vorige week, wordt publiek bij sportevenementen vanaf morgenavond hoogstwaarschijnlijk verboden. Ook bij amateursport zal er dan geen publiek meer welkom zijn.

Horeca getroffen

Tijdens de vorige persconferentie werden de maatregelen voor de horeca al aangescherpt, met een maximum van 50 personen feestzalen. Waarschijnlijk wordt vandaag bekend dat dit verder teruggeschroefd zal worden naar 30.

Daarnaast zal de horeca eerder moeten sluiten. De sluitingstijd gaat van 01.00 uur naar 22.00 uur.

Verdere maatregelen

Verder wordt er gesproken over een mogelijke beperking voor reizen naar Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Ook is het mogelijk dat het thuiswerken strenger wordt gehandhaafd en moet er in supermarkten weer meer gebruik gemaakt worden van gedesinfecteerde winkelwagentjes.

De persconferentie is vanaf 19.00 live te zien en te beluisteren op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie