Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: start van de Tour en de troostfinale

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: start van de Tour en de troostfinale

Het belooft een mooi sportweekend te worden! Behalve de start van de Tour de France volgen we de wedstrijd om de derde plek op het WK Voetbal in Frankrijk. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Start van de Tour

Vandaag begint dan eindelijk de 106e Tour de France! De renners starten vandaag in Brussel en na ruim drie weken finish de grootste wielerronde van het jaar na 3.480 kilometer op de Champs-Élysées in Parijs. Met de Tour start vandaag ook Radio Tour de France!

NOS-presentatoren Robbert Meeder en Gert van ’t Hof volgen samen met oud-wielrenners vanuit Hilversum dagelijks de koers op de voet. Met de bekende jingles en tunes, de Tourartiest, De Kwis Die Niet te Googelen Is door cabaretière Cindy Pieterse en de rubriek met de opmerkelijkste Tour-weetjes op sociale media. En met de elementen die Radio Tour onmiskenbaar Radio Tour maken: Sebastiaan Timmerman die meekoerst op de motor, het spannende finishverslag van Gio Lippens en de interviews net na de meet door Steven Dalebout.

Live meemaken? Kom tijden de laatste week van de Tour langs in het NPO Radio 1 Tourcafé, elke dag vanaf 14.00 tot circa 18.30 uur.

Elektrisch rijden wordt van ons allemaal

Allemaal aan de elektrische auto: met de huidige prijzen lijkt het een toekomstdroom. Toch is het een belangrijk onderdeel van het klimaatakkoord, de gewone man in een elektrische racemonster. Hoe haalbaar is deze utopie en hoe snel zal het gaan? Dr Kelder voert een goed gesprek over de elektrocutie van ons koekblik en de toekomst van het autorijden: de elektrische aandrijving, het autonoom rijden en het horrorscenario van de deelauto. Vanaf 13.00 uur in Dr Kelder en Co.

En verder...

  • Engeland neemt het op tegen Zweden in de 'troostfinale' van het WK Voetbal. Engeland verloor in de halve finale van Amerika en Zweden moest het afleggen tegen onze Oranjeleeuwinnen. Wie pakt de derde plek op het WK? De wedstrijd begin om 17.00 uur en de hoort de hoogtepunten op NPO Radio 1.
  • In de aanloop naar de WK finale analyseert De Taalstaat het TNA van Sarina Wiegman, vanaf 11.00 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie