Binnenland

'Kabinet moet zich inzetten voor openhouden ziekenhuizen Flevoland'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Kabinet moet zich inzetten voor openhouden ziekenhuizen Flevoland'

Het kabinet moet er alles aan doen om de IJsselmeerziekenhuizen open te houden omdat de ziekenhuiszorg van cruciaal belang is voor de regio. Dat zei burgemeester Ina Adema van Lelystad donderdag in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

"Ik wil graag dat de minister de zorgverzekeraars aanspreekt op haar rol: zijnde goede continuïteit van zorg in Lelystad", aldus Adema over partijgenoot Bruno Bruins van Volksgezondheid. "Wij vinden dat de minister scherp in zijn rol moet zitten. Wij verwachten dat hij dat gesprek voert met zorgverzekeraars."

De burgemeester sprak verder de hoop uit dat de ziekenhuizen een doorstart kunnen maken. "Ik schat in dat daar in de loop van de dag of morgen meer duidelijkheid over komt. Ik ga er vanuit dat er vanuit curator over gecommuniceerd gaat worden."

Volgens Adema is een ziekenhuis in Lelystad van cruciaal belang voor de omgeving. "Ik vrees voor de situatie dat het heel erg lang duurt voordat mensen in een ziekenhuis terechtkomen. Je moet er niet aan denken dat een ziekenhuis uiteindelijk te ver weg zal zijn."

De spoedeisende hulp is nog open, maar volgens Adema is het ziekenhuis het aantal patiënten nu langzaamaan 'het afbouwen'. Andere ziekenhuizen in de regio zullen de patiënten moeten overnemen.

Ster advertentie
Ster advertentie