Binnenland
AVROTROS

De basisscholen weer open: maar hoe dan, vragen schoolleiders zich af

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De basisscholen weer open: maar hoe dan, vragen schoolleiders zich af

De Britse variant waart nog rond, maar toch gaan de basisscholen aanstaande maandag weer open. Minister Arie Slob geeft wel een flinke lijst met richtlijnen mee om besmettingen te voorkomen. Het is nog maar de vraag of iedereen daar in de praktijk goed mee uit de voeten kan. Het levert flink wat onzekerheid op bij kinderen, ouders, maar vooral leraren.

Jeldau Veenstra, directeur van De Lelyschool in Hilversum, deelt haar zorgen

Video niet beschikbaar

"Ik hoorde het vrijdag. Ergens had ik het zien aankomen", zegt Maarten Jacobs, lid van de ledenraad van de Algemene Vereniging Schoolleiders en schoolleider van Kindcentrum De Stroom in Helmond in Stax&Toine. "Het is een goed besluit, de vraag is alleen hoe je dat gaat organiseren en met welke risico's."

Zorgen

Als schoolleider heeft hij meerdere heren te dienen, zegt Jacobs. "Ik ben verantwoordelijk voor de kinderen. Maar daarnaast heb je ook de wil van de ouders. Wat dat betreft sta ik in de storm."

Jacobs heeft contact gehad met schoolleiders van andere scholen door heel Nederland. "Het lastige is dat we weten dat we opengaan, maar we weten niet wat de regels zijn. Wat zijn adviezen en wat zijn echte verplichtingen? Dat weet nog niemand."

Heropening basisscholen: hoe dan?

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie