Binnenland
NOS

Persconferentie 20 april: terrassen open, avondklok verdwijnt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Persconferentie 20 april: terrassen open, avondklok verdwijnt

Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid geven vandaag, 20 april, om 19.00 uur weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De persconferentie is hier te volgen.

Zet 28 april vast in de agenda: volgens ingewijden verdwijnt dan de avondklok en gaan de winkels en terrassen onder voorwaarden weer open.

Ook mogen bij begrafenissen 100 bezoekers komen, dat zijn er nu nog 50. Daarnaast wordt het weer mogelijk om lessen te volgen voor het theorie-examen voor een rijbewijs.

Biertje op het terras

Bij de opening van de terrassen zou het gaan om maximaal twee bezoekers per tafeltje, of meerdere mensen die tot één huishouden behoren. De terrassen moeten naar alle waarschijnlijkheid om 18.00 uur sluiten.

Ook wordt er vrijwel zeker een maximum gesteld aan het aantal mensen dat op een terras mag zitten, afhankelijk van de ruimte. Maar ook op de grootste terrassen zouden nooit meer dan 50 mensen mogen zitten.

Winkelen

Ook de detailhandel zou open kunnen, zonder afspraak te hoeven maken. De sluitingstijd voor niet-essentiële winkels gaat naar 20.00 uur. Wel gaat er een maximum gelden voor het aantal klanten dat binnen is. In grote winkels moeten stewards het winkelend publiek aanwijzingen geven.

Onderwijs

Duidelijk was al dat vanaf 26 april weer een dag in de week fysiek onderwijs wordt toegestaan voor het hbo en op de universiteit.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie