Binnenland
WNL

VVD-Europarlementariër: 'Het is tijd voor een fris iemand zonder de fratsen van Juncker'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD-Europarlementariër: 'Het is tijd voor een fris iemand zonder de fratsen van Juncker'

Het is tijd voor een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie 'zonder de fratsen van Jean-Claude Juncker'. Dat zei VVD-Europarlementariër Hans van Baalen zaterdag in het radioprogramma WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Tijdens de NAVO-top in Brussel eerder deze week moest de voorzitter van de Europese Commissie ondersteund worden door collega's toen hij poseerde bij een fotomoment. Verschillende media speculeerden over de ogenschijnlijke beschonken toestand van de Luxemburger.

"We weten dat Juncker een goed glas nooit laat staan", zegt Van Baalen. "Of hij nu beneveld was, ik denk het niet. Maar ik was er niet bij."

De VVD'er zegt uit te kijken naar het moment dat Juncker wordt vervangen. "Aan zijn politiek houdbaarheid komt ook een eind," aldus Van Baalen. "We krijgen binnenkort een nieuwe commissievoorzitter. Laat dat nou eens een fris, jong iemand zijn zonder de fratsen van de heer Juncker."

Columnist van Elsevier Weekblad Syp Wynia, ook aanwezig in de uitzending, vindt dat de voorzitter van de Europese Commissie beter weg had kunnen blijven van het fotomoment. "Als ik Juncker was geweest, en ik was niet beneveld geweest, dan had ik alsnog besloten om gezien mijn toestand een keer niet op de foto te gaan. Hij heeft de gelegenheid laten lopen om de foto te missen," aldus Wynia.

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen: ‘Het is tijd voor een fris iemand zonder de fratsen van Juncker’ pic.twitter.com/h2xPhsvAw2

— NPO Radio 1 (@NPORadio1) July 14, 2018
Ster advertentie
Ster advertentie