Binnenland
AVROTROS

Evenementenbranche over afgelastingen: 'De beroepsgroep zit zwaar in de knijp'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Evenementenbranche over afgelastingen: 'De beroepsgroep zit zwaar in de knijp'

De Vereniging van Evenementenmakers ziet dat ondernemers enorm bezorgd zijn. Woordvoerder Willem Westermann zegt daarover in Stax&Toine: "Ze zijn eigenlijk constant bezig met hoe het komend weekend zal gaan."

"Mensen zijn verdrietig en nijdig. De onzekerheid die al dit nieuws met zich meebrengt kost veel moeite en pijn, ook bij vrijwilligersorganisaties waar evenementen soms mee te maken hebben", vertelt Westermann.

Amper vet op de botten

Westermann maakt zich ook zorgen over bedrijfseconomische schade: "De beroepsgroep zit zwaar in de knijp. De gemiddelde organisator heeft maar een paar evenementen per jaar. Het is een spannende business waarbij je een aantal keer per jaar vlamt."

Westermann geeft aan dat de organisatoren vaak een jaar bezig zijn met de voorbereiding van een evenement. "De winstmarges zijn ook heel erg laag, er is amper vet op de botten."

Onzekerheid

ING-econoom Thijs Geijer hoort gelijksoortige geluiden van ondernemers in de evenementenwereld: "Hoe lang duurt dit nou precies? Wat doet mijn klant? Dat zijn vragen waar men mee zit."

Toch begrijpt Geijer het wel als evenementen toch zelfstandig besluiten om het niet door te laten gaan: "Het is voor zo'n evenement drastisch als het opeens niet doorgaat. Tegelijkertijd zijn bedrijven ook bezig met hun imago. Een evenement wil niet de boeken in als het evenement die heeft bijgedragen aan de verspreiding van het Corona-virus."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie