Binnenland

Kabinet geeft dinsdagavond opnieuw persconferentie over coronacrisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kabinet geeft dinsdagavond opnieuw persconferentie over coronacrisis

Het kabinet geeft dinsdagavond om 19.00 uur opnieuw een persconferentie over de coronacrisis. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zullen de laatste stand van zaken delen. De persconferentie is live te volgen via de Radio 1-app en website.

Op de vorige persconferentie verlengde het kabinet de maatregelen rondom het coronavirus tot 28 april. Vanavond worden geen nieuwe maatregelen verwacht. Ook is het volgens ingewijden nog te vroeg voor een ‘exitstrategie’.

Premier Rutte en minister De Jonge zullen vermoedelijk meer bekendmaken over de testcapaciteit in Nederland. Ook gaan ze eventuele extra maatregelen voor het paasweekend aankondigen en meer vertellen over het steunfonds voor bedrijven.

Meer doden, minder besmettingen

Het RIVM meldde dinsdagmiddag dat het aantal coronadoden met 234 is gestegen. Het aantal mensen met het coronavirus op verpleegafdelingen en intensive care blijft stabiel.

Lees meer over het coronavirus in ons dossier.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie