Binnenland

Oranje traint alweer, maar zonder Blind

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje traint alweer, maar zonder Blind

Oranje is alweer terug in Amsterdam en heeft de eerste training op de velden van De Toekomst al achter de rug. Danny Blind trainde niet mee. Inmiddels is bekend dat hij is ontslagen.

De kater is enorm, de frustratie ook na het verlies in het Bulgaarse Sofia (0-2). Tijd om diepgaand te evalueren is er ook weer niet. Komende dinsdag speelt Oranje de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Italiƫ in Amsterdam Arena. De ploeg kwam begin van de dag aan bij het Hilton Hotel, zonder hun coach Danny Blind. Hij was er ook niet tijdens de besloten training vanmiddag. Zijn assistenten Frans Hoek en Fred Grim namen de honneurs waar. De basisspelers Arjen Robben en Wesley Sneijder deden een hersteltraining bij het Olympisch Stadion; zij deden niet mee met de training in Amsterdam-Zuidoost. Rond haf zes keerden alle spelers weer terug naar het Hilton.

Blind sprak intussen met commercieel directeur Jean-Paul Decossaux over de toekomst bij Oranje. Naar nu blijkt om te horen dat hij niet verder gaat. Wie dinsdag de wedstrijd gaat coachen is nog niet bekend. Om 22.00 uur is er een persconferentie in het Hilton hotel.

Blind twijfelde zaterdag na de wedstrijd al over zijn toekomst.

Quote

"Ik zoek de schuld bij mezelf. Dit komt rauw op mijn dak. Ik moet voor mezelf nadenken, dat zal mijn werkgever ook wel doen."

Danny Blind

De spelers lieten gisteren weten dat ze de coach blijven steunen.

Bottom line is: kan Nederland het WK nog halen? Ze staan drie punten achter Zweden, en twee achter Bulgarije. Zij moeten vanaf nu dan alles winnen. dan zal eerst het geloof in het elftal moeten komen, aldus Jeroen Stekelenburg in Studio Sport.

Lees dit artikel van de NOS over de kansen van Oranje

Ster advertentie
Ster advertentie