Binnenland
KRO-NCRV

Gaat Beau van Erven Dorens Twan Huys opvolgen bij RTL Late Night?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gaat Beau van Erven Dorens Twan Huys opvolgen bij RTL Late Night?

'Het is onontkoombaar' dat RTL stopt met Twan Huys als presentator van het tv-programma RTL Late Night. "Kerst is wellicht een goed moment om afscheid te nemen." Dat zegt Bert Huisjes, directeur van de omroep WNL in het programma Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

Gisterenavond was er met 188.000 kijkers een nieuw dieptepunt in de kijkcijfers voor RTL Late Night, de talkshow van Twan Huys. De show krijgt vanaf het begin flinke kritiek en ook de kijker lijkt nu massaal weg te lopen. Bovendien staat volgens Paul van Gessel de opvolger al klaar: "Ik denk dat het scenario gaat worden dat Beau van Erven Dorens hem opvolgt. Hij kan weer de match vinden met het publiek."

Halve ton per dag

"Voor de RTL Group is het ontzettend kostbaar om een slechtlopend programma in de lucht te houden", zegt Paul van Gessel die zelf directeur is van NH Media en AT5. ''Als de advertentietarieven uitgaan van vijf- à zeshonderdduizend kijkers en je hebt er maar tweehonderdduizend, dan kost je dit een halve ton per dag.'' Volgens Van Gessel duurt het dan ook niet lang voordat RTL Luxemburg om zakelijke redenen ingrijpt.

Pauw

De slechte cijfers zijn deels te verklaren door de herfstvakantie, maar bij concurrent Pauw is de daling minder goed zichtbaar. "Als tv-maker doet dit pijn, want de druk op een presentator en de redactie is hoog", zegt Bert Huisjes, "maar het merk RTL kan niet meer geassocieerd worden met problemen."

In een reactie laat RTL dinsdagmiddag weten dat het nieuwe kijkcijferdieptepunt van maandag geen reden is om in te grijpen bij RTL Late Night. De zender houdt vertrouwen in het programma en zijn talkshowhost.

Ster advertentie
Ster advertentie