Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Kinderen
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wilde weten wat er nu echt leeft onder de jeugd. Daarom ging ze de afgelopen maanden in het hele land in gesprek met kinderen en tieners. Ook konden jongeren online een vragenlijst invullen. Kalverboer vertelt over de resultaten van de Kinderrechtentour in De Ochtend.

In oktober vertelde ze op NPO Radio 1 ook over de tour: 'Kinderen willen graag gezien worden als kind'

Horktest
Wie geneeskunde wil studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam moet eerst slagen voor de 'integriteitstest', die in de wandelgangen bekend staat als horktest. Kort gezegd kijkt die test of je ook genoeg sociale vaardigheden hebt om een goede arts te kunnen zijn. De test heeft voor- en tegenstanders en daarom in De Nieuws BV een debat, tussen professor Axel Themmen en student Anna Verhulst.

Fout
Fouten maken is menselijk, vinden ze bij de FuckUp Night. Op die avond worden in 200 steden over de hele wereld blunders in het zonnetje gezet. Hoe komt dit Mexicaanse initiatief in Utrecht terecht? Organisator Annelies Mulder vertelt erover in Langs de Lijn En Omstreken. Ze neemt Alexander Wijninga van Watermelon Ventures mee, die dit jaar een grote FuckUp beleefde.

En verder...

  • Frénk van der Linden is de gastheer van Kunststof vanavond. Hij ontvangt Bonnie Doets, al 23 jaar danseres bij Scapino Ballet Rotterdam.
  • Vandaag de eerste wedstrijden in de achtste finales van de KNVB-beker. In Langs de Lijn En Omstreken volgen we IJsselmeervogels - Heerenveen Andy Houtkamp doet verslag.

Gisteren gemist

Het CDA wil dat minister Asscher van Sociale Zaken crèches verbiedt cadeautjes uit te delen aan ouders die zich voor het eerst aanmelden. Onzin, vindt commentator Elma Drayer in Dit is de Dag. Ouders zijn niet getikt, die weten heus wel welke crèche geschikt is voor hun kind. Zolang we de kinderopvang aan de markt overlaten moet je de marketing voor lief nemen, is haar opvatting.

Wat krijg je als je de muzikale grootheden Johnny Jordaan. Willy Alberti en Bob Fosko samenvoegt? Niks meer en niks minder dan de voorstelling ‘Kerstfeest in de Jordaan’. Morgen is de première in Amsterdam. Voor de voorstelling kruipt Bob Fosko (van de Raggende Manne) in de huid van zanger Willy Alberti en dat niet alleen: hij zingt ook nog eens zijn liederen. Niet echt een voor de hand liggende combinatie, maar daar denkt Fosko zelf heel anders over.

Hij vertelde erover in Radio EenVandaag:

Ster advertentie
Ster advertentie