Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: avondje Europees voetbal (en meer)

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: avondje Europees voetbal (en meer)

[NOS] Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag

Voetbal
Feyenoord, Ajax en AZ komen vanavond in actie in de Europa League. Feyenoord is afgereisd naar Manchester voor het duel met 'United'. Ajax ontvangt in eigen huis Panathinaikos en AZ speelt in Ierland tegen Dundalk. NPO Radio 1 doet verslag in Langs de Lijn En Omstreken, dat vanavond al om 19.00 uur begint.

19.00 uur
Ajax - Panathinaikos (verslag van Andy Houtkamp)
21.05 uur
Manchester United - Feyenoord (verslag van Frank Wielaard en Arman Avsaroglu)
Dundalk FC - AZ (verslag van Philip Kooke)

Boek
SGP-voorman Kees van der Staaij sluit zich aan bij de flinke groep lijsttrekkers die in deze maanden voor de verkiezingen een boek publiceert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van der Staaij vertelt er vanavond over in Dit is de Dag, vanaf 18.30 uur.

Bureaucratie
De film I, Daniel Blake speelt zich af in Groot-Brittannië en gaat vooral over het vastzitten in de bureaucratie. De film won op het festival van Cannes de Gouden Palm en zorgde voor een maatschappelijk debat. In De Ochtend een gesprek daarover met journalist Lia van Bekhoven, die al tientallen jaren in Londen woont.

En verder vandaag...

  • In Delft worden vandaag twee mysterieuze kokers geopend die werden gevonden in de Nieuwe Kerk. In Nieuws en Co vanaf 16.00 uur het antwoord op de vraag: wat zit er in?
  • In het NOS Radio 1 Journaal aandacht voor de voorman van Queen: Freddy Mercury. Het is vandaag 25 jaar geleden dat hij overleed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Geen fragment van gisteren, maar van eerder deze maand: de depressieve Eelco de Gooijer vertelde twee weken geleden in Radio EenVandaag waarom hij uit het leven wil stappen. Gisterochtend pleegde hij euthanasie.

Dit is het interview van 8 november:

Yoga, knuffelen, jezelf blootgeven... dat zijn dingen die je onmiddellijk in verband brengt met Paul Witteman. Toch waagt de presentator zich eraan, in zijn nieuwe televisieserie Witteman ontdekt: het geluk. Hij vertelde erover in De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie