Binnenland
WNL

Opnieuw Nederlandse vrouw getroffen door hersenbloeding na inname illegale afslankpil

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Opnieuw Nederlandse vrouw getroffen door hersenbloeding na inname illegale afslankpil

Recent heeft een Nederlandse vrouw een hersenbloeding gekregen na inname van het verboden afslankmiddel Iomax. Het gaat om een vrouw tussen de 45 en 50 jaar oud. Dat meldt bijwerkingencentrum Lareb aan Het Misdaadbureau (Omroep WNL).

Bij het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum kwamen in het afgelopen jaar 8 klachten binnen zoals hartkloppingen, pijn op de borst, hoge bloeddruk, angst of paniek na gebruik van Iomax.

NVWA waarschuwt

De vrouw belandde in oktober 2022 in het ziekenhuis met een hersenbloeding. Ze is tussen de 45 en 50 jaar oud en was in december 2022 nog niet helemaal hersteld. Naar aanleiding van dit recente geval waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in Het Misdaadbureau opnieuw voor het gebruik van Iomax. Het is een in Nederland verboden geneesmiddel. De pillen bevatten amfetamine en kunnen zeer ernstige bijwerkingen hebben.

In maart 2021 belandde een Nederlandse vrouw van in de 30 ook al in het ziekenhuis met een hersenbloeding nadat ze Iomax had gebruikt.

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie