Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, OVT en De Perstribune

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, OVT en De Perstribune

Goedemorgen! De laatste dag van het weekend is weer aangebroken: zondag. Net als gister staat zondag garant voor genoeg sport. De laatste vier wedstrijden van de speelronde in de Eredivisie worden gespeeld met onder meer FC Utrecht tegen Ajax. Verder staat vandaag De Perstribune met vader en dochter Ten Napel op het programma.

Eredivisie

Nummer twee van de Eredivisie Ajax speelt tegen FC Utrecht. De Domstedelingen zijn niet de favoriete tegenstanders van Ajax, gezien de resultaten van de afgelopen jaren in Utrecht. Van de laatste vijf ontmoetingen in De Galgenwaard werd vier keer gelijkgespeeld en ging éénmaal de winst naar de Amsterdammers.

Feyenoord speelt uit in Den Haag. De Rotterdammers hebben zich afgelopen donderdag tegen FC Utrecht goed hersteld van de nederlaag die in eigen huis werd opgelopen tegen Fortuna Sittard. Het is nog niet zeker of Jordy Clasie en Steven Berghuis beschikbaar zijn voor Feyenoord. Beiden liepen een blessure op in het bekerduel. Spits Nicolai Jørgensen keert terug van een hamstringblessure die hem een aantal weken aan de kant hield.

Alle wedstrijden in de Eredivisie worden live uitgezonden bij NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Overzicht van de Eredivisiewedstrijden op zondag

12:15 uur FC Utrecht-Ajax | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur De Graafschap-Vitesse | Verslag: Andy Houtkamp
14.30 uur ADO den Haag-Feyenoord | Verslag: Arman Avsaroglu
16.45 uur FC Emmen-Willem II | Verslag: Frank Wielaard

OVT

Wat aten gewone en minder gewone Nederlanders in de Gouden Eeuw? Overblijfselen van de uitwerpselen van onze vroegmoderne voorouders verraden alles over hun menu en lievelingskostje. Archeologe Merit Hondelink dook in beerputten uit de zestiende en zeventiende eeuw en komt vertellen wat ze daar aantrof. Luister naar OVT om 10.00 uur op NPO Radio 1.

De Perstribune

De Perstribune van MAX wordt komende zondag gepresenteerd door het bijzondere gelegenheidsduo Carrie en Evert ten Napel. Dochter en vader Ten Napel ontvangen zondag vanaf 12.00 uur op NPO Radio 1 presentator Humberto Tan en voetbalbondscoach Ronald Koeman.

Carrie ten Napel is samen met Margreet Reijntjes de vaste presentator van De Perstribune. Omdat Margreet een weekje weg is, heeft Carrie haar vader Evert - de befaamde voetbalcommentator - uitgenodigd om gastpresentator te zijn. Samen ontvangen ze twee bijzondere 'kerstgasten' uit de media- en sportwereld, die allebei een roerig jaar hebben doorgemaakt.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie