Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Schaatsers weer in actie in Zuid-Korea

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Schaatsers weer in actie in Zuid-Korea

De tweede dag van de WK Afstanden gaat vandaag start. Er wordt gestreden in de ploegenachtervolging en op de 500 meter. Daarnaast in het Mangiare! meer over 2017: het jaar van de wasabi en precies 100 jaar geleden werd de eerste vrouwelijke hoogleraar aangesteld. Meer hierover in De Ochtend.

Tweede dag WK Afstanden
Op de eerste dag van de WK Afstanden wisten de Nederlandse schaatsers al vier medailles in de wacht te slepen. Sven Kramer won goud en Jorrit Bergsma zilver op de 5000 meter. Ireen Wüst werd wereldkampioene op de 3000 meter en Antoinette de Jong veroverde het brons. Vandaag staan er weer spannende wedstrijden op het programma. Dit is het schema:

  • 500 meter dames (start 09.30 uur Nederlandse tijd)
  • 500 meter heren (start 10.01 uur Nederlandse tijd)
  • Team Pursuit dames (start 11.00 uur Nederlandse tijd)
  • Team Pursuit heren (11.38 uur Nederlandse tijd)

Lees ook: Ireen Wüst: 'Ik heb denk ik Sven's medaille gekregen'

Jorien Ter Mors, Floor v/d Brandt en Anice Das komen in actie op de 500 meter. Ronald Mulder, Dai Dai Ntab en Jan Smeekens komen ook in actie op de 500 meter. Het team in de ploegenachtervolging bij de vrouwen bestaat uit Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en Ireen Wüst. Bij de heren vormen Jorrit Bergsma, Jan Blokhuijsen en Douwe de Vries een ploeg.

Erben Wennemars en Sebastiaan Timmerman doen op NPO Radio 1 weer verslag van het kampioenschap. In Langs de Lijn En Omstreken wordt met Mark Tuitert teruggeblikt op de schaatsdag.

Bekijk ook: Schaatscommentator Sebastiaan Timmerman: 'Ik ben benieuwd in hoeverre de Nederlandse schaatsers gaan overheersen'

Mangiare!
Chef Schilo van Coevorden van restaurant Taiko heeft 2017 uitgeroepen tot het jaar van de wasabi die je trouwens met gember ook heel goed in de gin kunt doen. Culinair journalist Jacques Hermus test gemberthee en Jonah Freud geeft een college over sous-vide koken, vacuümverpakte producten in een waterbad of stoomoven garen op een constant lage temperatuur. Dit en meer handige tips hoor je vanaf 19.00 uur in Mangiare!

100 jaar vrouwelijke hoogleraar
Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat de eerste vrouwelijke hoogleraar werd benoemd in Nederland: op 10 februari 1917 werd Johanna Westerdijk hoogleraar Plantenziektekunde aan de Universiteit van Utrecht. De Koninklijke Academie van Wetenschappen, KNAW, viert dit jubileum vandaag in Utrecht. José van Dijck, directeur van de KNAW, komt langs in De Ochtend.

En verder...

  • In de eredivisie strijden PEC Zwolle en NEC tegen elkaar. Chris Wobben doet vanaf 20.00 uur verslag in Bureau Buitenland en Langs de Lijn En Omstreken.
  • Schaatser Michel Mulder zit vandaag in de Verhoorwagen van De Nieuws BV.

Gisteren gemist

Dyslexie bestaat niet. Stampen in het devies
Probleemen door dyslexie? Onoverbrugbare achterstanden door dyscalculie? Lariekoek. Volgens hoogleraar Anna Bosman is slecht onderwijs de boosdoener. Lex Coene, directeur van Regionaal Instituut voor Dyslexie is het daar niet mee eens:

Dyslexie

Ster advertentie
Ster advertentie