Binnenland

Dode en gewonden bij explosie wooncomplex Veendam

foto: Dennie Gaasendamfoto: Dennie Gaasendam
  1. Nieuwschevron right
  2. Dode en gewonden bij explosie wooncomplex Veendam

[NOS] Bij een zware explosie in een appartementencomplex in Veendam is een dode gevallen, zegt de brandweer. Ook zijn er twee gewonden. Het gebouw aan de Julianalaan is zwaar beschadigd. Volgens de brandweer Groningen is het complex mogelijk instabiel geraakt door de ontploffing.

De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de brandweer Groningen zijn de derde en vierde verdieping ingestort. De eerste melding van de ontploffing kwam rond kwart voor zeven binnen bij de hulpdiensten.

De brandweer heeft een specialistisch brandweerteam en bouwkundigen gevraagd om te beoordelen of de constructie van het gebouw nog stevig is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Buurtbewoners schrijven op Twitter dat het een enorme explosie was. In het NOS Radio 1 Journaal zei Gernant Deekens dat zijn huis ervan stond te trillen. Hij hoorde een enorme explosie, gevolgd door een drukgolf. "Ik stond in de badkamer en dacht: dit kan niet goed zijn."

Volgens Deekens wonen er mensen in het gebouw, maar over slachtoffers heeft hij nog niets gehoord. "Het ziet er heel ernstig uit. Je ziet dat de gevel op de hoek helemaal is verwoest, de straat ligt bezaaid met puin. Aan de huizen aan de overkant zijn de dakpannen van het dak geblazen en er zijn ramen stuk in de omgeving."

Volgens de buurtbewoner hangt er een gaslucht in de straat. "Als je er nu naar kijkt, heeft het er alle schijn van dat het een gasexplosie is geweest", zegt Deekens.

Luister het hele gesprek met Gernant Deekens terug:

Ster advertentie
Ster advertentie